El dret absolut

Els que disposaven del dret absolut sobre totes les coses creuen que el món encara no ha estat prou sotmès. Penjarien de qualsevol lloc els nacionalistes perquè creuen que només hi ha una manera d’interpretar la realitat. Per a ells Espanya continua essent una unidad de destino en lo universal, quan no és més que una entelèquia boirosa tenyida de sang pretèrita. Els tirans segueixen vius, cridant en la foscor com gossos famèlics delerosos de carn roja. Amb una veueta quasi inintel·ligible, el vell tirà vol morir matant, sense penediment, aprofitant-se de les paraules tretes de context d’un diputat republicà que recordà un crit de guerra d’antany. Sí, potser el diputat republicà es va equivocar i no va saber valorar les conseqüències dels seus mots, ja que els depredadors estaven esperant amb les dents esmolades per reprendre el camí de la demagògia. Però ho feia amb el ressentiment dels perdedors, sempre ajupits rebent les fuetades dels miserables. El vell tirà recorda que Felip V es va sortir amb la seva. Ja ho sabem: la seva victòria fou la nostra desfeta. Ara és l’hora de lluitar per ser el que sempre hem somiat: una nació lliure, sense complexos, desvetllada i feliç. Ara és l’hora dels vint-i-cinc, de demostrar que els pressupostos no són res al costat de la humiliació d’un finançament que no arriba mai.

Anuncis

2 pensaments sobre “El dret absolut

  1. Encuentro a faltar un comentario similar cuando Tardá dijo lo de “Mori el Borbó”. ¿Para usted no es Cataluña también una unidad de destino en lo universal, algo sagrado y inmutable? ¿No son todas las patrias una entelequia? ¿que patria no tiene un pasado sangriento: incluso Cataluña lo tiene… “El que esté libre de pecado que tire la primera piedra”. Le saludo desde Badalona.

  2. Quina sort tenen els que es saben en possessió de la Veritat Absoluta! No necessiten de ningú i tothom els fa nosa. Només ells tenen raó i els altres destorben Però tot té un preu i la Veritat és tan gran i tan mala de manejar que arriba a convertir en folls als “elegits”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s