Gastem, que el món s’acaba

Vodpod videos no longer available.La gent té por a consumir. Aquella obsessió per acumular objectes ha esdevingut por davant les penúries que ja pateixen famílies senceres davant el retrocés de l’ocupació i les dificultats per arribar a fi de mes. Hipoteques il·lusionants en un moment d’eufòria, sovint per damunt de les possibilitats, han esdevingut un llast feixuc, una càrrega que molts hauran d’arrossegar durant la resta de la vida. En els darrers anys molta gent, moguda per la falsa percepció de riquesa i per la facilitat del pagament a terminis (que reparteix la sofrença en bocins fàcilment digeribles), s’ha embarcat en comprar vehicles de luxe: abans només uns pocs podien disposar d’un Mercedes-Benz o un BMW, ara tothom ho pot fer per obra i gràcia de les estratègies de venda de les marques, que et fan pagar raonablement els primers 36 o 48 mesos i t’obliguen a eternitzar sine die el deute contret amb nous vehicles més cars i amb tots els extres però que ja no deixen marge de maniobra al sofert treballador emboirat pel glamour d’un motor, quatre pneumàtics i un xassís. Simple màquina motoritzada. I després de la desfeta, del final d’aquest somni, el president Montilla demana que gastem, que circuli el diner perquè les empreses puguin refer-se de la perplexitat en què es troben per un món de depredadors que es devoren en un mercat lliure. La llibertat capitalista és la servitud de l’individu alienat. I les esquerres ja han dimitit de l’aspiració de canviar el món.

Mireu la imatge: si bavegeu és que sou víctimes d’un sistema que només pensa en maximitzar el propi benefici, sacralitzant el tenir i menystenint el ser. És que estic bavejant?

4 pensaments sobre “Gastem, que el món s’acaba

  1. Hem arribat a l’exigeració total. A l’esclavitud, com bé dius, comprant coses que no necessitam en nom d’una satisfacció que s’exhaureix en el mateix acte de la compra. Els recursos naturals del planeta en el qual vivim i del qual depenem no poden soportar aquest ritme. No ens importa d’on treuen els materials de l’ordinador ni sí el país que els tñe es veu abocat a la més pura misèria. La crisi havia de venir, si no ho fa la financera ho hagúes fet la mediambiental. Esper que, al manco, ens serveixi per posar un poc de seny al nostre estil de vida.

  2. Retroenllaç: Quatre Coses…» Blog Archive » Estoïcisme

  3. ho sento, no m’agraden els automòbils, potser perquè duc dos milions de quil+ometres a l’esquena i ja n’estic bastant fart. A banda i de sempre només he comprat sempre alló que realment he necesssitat. Dec ser molt rar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s