Discurs de graduació 2008

Vodpod videos no longer available.

more about “standreutv: Ustream.TV Show, Chat Roo…“, posted with vodpod

[Estrenem StAndreu TV, la televisió del nostre col·legi. Si tot funciona bé, a partir de les 20:30, la graduació en directe]

Avui és el dia, el moment que estàveu esperant i que tanca una època molt important a les vostres vides. Com ja deia el savi Heràclit, tot flueix i en aquest flux inexorable es clou un període en què heu après els conceptes, les destreses i, sobretot, les actituds i els valors per enfrontar-vos a l’esdevenidor, al vostre futur esplendorós de joventut i joia. Són moltes les hores que heu passat aquí, a la vostra escola, de la qual avui us acomiadeu. I no tan sols han estat uns anys d’estudi, sinó també d’amistat, de coneixences, de viatges inoblidables, de moments de tristesa i de reptes que semblaven impossibles. Ho heu aconseguit, al costat dels vostres professors que en tot moment us han ajudat a superar els obstacles que apareixien pel camí, amb lliçons de ciència i d’art però també amb consells vitals i amb l’exemple del bon comportament moral. Heu anat construint la vostra personalitat dia rere dia, amb passió i enteniment, i de vegades us heu desviat d’allò que considerem correcte, tot i que heu sabut rectificar. Heu après que l’única forma d’aprendre és a través de l’error, el tret que ens constitueix com a humans, el nostre senyal d’identitat. Resulta difícil dir adéu, perquè heu compartit moltes coses i alhora heu creat llaços ferms d’amistat que haureu d’intentar conservar quan ja no coincidiu en el mateix espai, el vostre col·legi. I també les heu compartit amb nosaltres, amb llargues jornades de lliçons, d’exercicis i d’exàmens, sense oblidar els sermons morals del professor de torn quan alguna cosa no havia sortit prou bé. El temps us mostrarà que aquelles llargues jornades van ser un capítol únic de la vostra història, irrepetible, l’empremta d’un temps en què els sabers quedaven fixats per sempre al costat d’uns mestres que feien aparèixer la veritat com una bella terra conquerida. Uns mestres, un professors que mai no hem deixat d’aprendre amb vosaltres.

Ara toca escollir, fer ús de la llibertat. Us heu d’enfrontar amb un món de possibilitats, amb noves terres per conquerir, i ho heu de fer amb perseverança, amb esforç i sense defallir. Avui comença el viatge que us ha de dur a la plenitud i a la realització personal: us desitjo tota la sort del món i us demano que no perdeu mai la il·lusió de construir un món més just i més lliure.

Enhorabona, alumnes del Sant Andreu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s