Catosfera literària en podcast

Com a nou projecte, estaria bé crear La Catosfera Literària en format àudio, ja que així podríem escoltar les veus dels blogaires. Aquesta és la meva aportació, l’entrada Possibilitats en format podcast, un petit homenatge irònic al gran filòsof Gottfried Wilhelm Leibniz i al seu optimisme metafísic. Aquí el teniu:

Anuncis

7 pensaments sobre “Catosfera literària en podcast

  1. Genial! Un podcast del post publicat a la Catosfera Literària! I dic jo, si tant afirmem que la literatura 2.0 és el futur, que el llibre va en camí de desaparició davant les noves tecnologies, com afirma el Sr.Ibañez, ¿per què cedir i anar en direcció contrària al futur i potenciar aquest decrèpit format? ¿No s’hauria d’haver lluitat de bon principi per publicar en format 2.0, amb un weblog i totes les tecnologies existents? ¿O potser hi ha qui no es creu el que predica, i en el fons, l’únic que es vol és publicar en paper, que és el que llueix més?

  2. Manel, i per què hem de renunciar a res? Tu no escoltes la ràdio i veus la tele? Tu no reps correu a la bústia i també mails? LCL és una possibilitat entre moltes: un “blook” (blog que ha esdevingut llibre de paper). On està el problema? tenim moltes possibilitats al nostre abast, cada cop més. De fet, LCl és un esquer per a la gent que no llegeix blogs, perquè descobreixin que a internet s’està fent bona literatura…

  3. Benvolgut Manel:

    Es tracta simplement d’un canvi de format, que no és el nadiu dels blogs, però que pot ajudar molta gent a conèixer-los. Em sembla que fem pedagogia mostrant que a la catosfera es fa literatura i la migració a un mitjà 1.0 és la manera de donar-lo a conèixer. Igualment es pot passar del paper al blog, moment en què el text guanya molts lectors i alhora genera interacció real que no es troba en l’opacitat del llibre. Insisteixo en què el rellevant del text literari és el fet que tingui lectors: la lectura és el que dóna sentit a l’escriptura, i tant se val que sigui en un blog, una pàgina web tradicional o un llibre 1.0. El salt als àtoms ve condicionat per una necessitat de reconeixement literari i no hi ha res de dolent en això. A més, la majoria dels blogaires també llegim llibres perquè molts som immigrants digitals i el paper continua essent un format de referència. Tot i així, em penso que el futur està en les noves formes de literatura 2.0.

  4. És una molt bona idea i estic convençut que podria ser un bon impuls per al podcàsting en català. Som pocs podcàsters i que la catosfera literària fes el pas a aquesta eina podria resultar molt positiu. Feu-ho saber. Gràcies.

  5. Retroenllaç: Finalista « Meditacions des de l’esfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s