La mentida

La mentida és un enunciat que tracta d’una realitat que no hi és, deformada a consciència pel subjecte. El mentider diu coses falses amb intenció. No hi ha res pitjor que els qui creuen les seves pròpies mentides: un cop deformada la realitat, gaudeixen de la deformació i exhibeixen músculs d’hipocresia.

Anuncis

Un pensament sobre “La mentida

 1. No hi ha rés pitjor que els qui creuen les seves mentides.

  Em temo, benvolgut Enric, que no puc estar més en desacord. Per mi, lo únic qualificable de “rés pitjor” és aquell que no està preparat per veure les mentides. Tot, en aquest mon, és mentida (podem suavitzar-ho dient-ne “màrqueting”)

  La mentida no és una cosa dolenta. Bé, ho es des de el punt de vista de l’enganyat (de qui ha perdut l’aposta a causa d’un excés de confiança –compte, he dit “excés”). La mentida és un mecanisme que permet, a qui domina aquest art, assolir posicions avantatjoses.

  En la majoria dels casos, la posició final és lo que compta, no pas el camí seguit per a aconseguir-la. I és més comú en aquell que té dificultats per caminar, el valorar cada passa, tant o més, que l’objectiu que persegueix. El mentider sap com assolir el seu objectiu sense tenir que caminar tant i, clar, això no agrada als que encara caminen. D’altra banda, la ostentació “mata” al mentider, desvirtua el seu èxit.

  Els qui no coneixen “la via de la mentida” son susceptibles de ser enganyats i els que la coneixen, corren el risc de ser seduïts per les facilitats i avantatges que proporciona. Jo crec que la mentida és més, molt més, que una via execrable.

  Salutacions,
  alex

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s