Opcions?

20070511022317-vot.jpgObservant la subhasta política dels principals partits espanyols, immersos en un vergonyós combat a la recerca del votant més manipulable, se’m planteja la qüestió referent a la necessitat o no de dipositar un vot partidista (o partitocràtic) en les properes eleccions estatals. És ben coneguda la posició acomodatícia d’aquells que votaran PSOE perquè no guanyi el PP, atès que la primera és una opció menys dolenta que la segona, tot i que en clau catalana el partit governant no ha fet cap mèrit per ser dipositari de la confiança ciutadana. Hi estem d’acord: els socialistes són una opció menys bel·licosa que els populars i el seu discurs de vegades sembla conciliador (pura aparença: no vol dir que ho sigui de debò), mentre que la dreta (ultra?) s’ha embarcat en una dinàmica d’allunyament dels valors democràtics (quan apel·len a la llibertat d’escolarització en la llengua triada el que fan és oposar-se a l’imperi de la llei, essència de l’Estat de Dret). Quina és la millor opció per a Catalunya entre les formacions espanyoles? Ras i curt, cap ni una. Els socialistes dissimulen i s’ofeguen en proclames a favor de l’Espanya plural i són els primers a mantenir l’statu quo identitari, repressor i centralista, negant el progrés de la perifèria, concentrant tot el que és desitjable a la capital del reialme. Les infraestructures han esdevingut una antigalla (malgrat l’arribada, amb retard impresentable, de l’alta velocitat elitista) i els ciutadans resisteixen estoicament la deixadesa dels polítics espanyols, amb la col·laboració per omissió dels dirigents nostrats, que amb quietud illetrada assisteixen impàvids al desori general. Hem de votar aquells que ens ignoren i que menteixen amb premeditació respecte de les nostres lleis fonamentals? O bé ens hem de centrar en aquells partits que només pensen en Catalunya i que subordinen el seu programa al nostre benestar com a comunitat amb dret a ser sobirana? Hem de donar suport als de casa, en el benentès que el PSC, fins que no disposi de grup parlamentari propi, no es pot considerar de casa, ja que defensa interessos aliens al poble català i al seu futur en llibertat. I no hem d’oblidar, això no obstant, aquells que, tot i ser de casa, un dia no gaire llunyà pactaren amb la dreta més retrògrada d’Europa i li van concedir un poder excessiu i immerescut. Els que s’obsessionen en pactar per un plat de llenties i al final acaben sucumbint per manca d’ambició. Què ens queda, doncs? Aquells que van convertir Montilla en el president amb menys suport popular? Aquells que van atorgar la màxima autoritat del país a una persona que de cap manera pot convertir-se en referent de res? Sí, hem de donar confiança als de casa, però com, tapant-nos el nas?
Anuncis

4 pensaments sobre “Opcions?

 1. Hola Enric!

  Tranquil. És l’inici de la “reconquesta”. Ens estan posant els mitjans al nostre abast. I sinó fixa’t, ara podrem portar els nostres fills a estudiar en Català a Madrid. (Potser així n’aprendran més de la mà de l’estimada Esperança – Esperança? Quina Esperança!! -)
  Potser, amb aquest tren miraculós del qual ja s’han venut un munt de bitllets, tindrem la capital del Regne d’Espanya més a la vora que algunes poblacions catalanes de Barcelona.
  Però això sí, el 9 a votar! Però votar, votar… què?
  Potser caldrà seguir la proposta del Pasqual?

 2. Jo tampoc sé a qui vull, puc o he de votar, cada dia se’m fa més difícil escollir. Semrpe pensava que s’havia d’escollir el més radical, el més català, però ara em pregunto qui és aquest: el democristià, el que es ven pel plat de llenties o el qui fa Montilla president? algú em vol ajudar?
  Un petó!

 3. Retroenllaç: Dilema electoral « Meditacions des de l’esfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s