Innecessari

La presentació del bloguer és una innecessària declaració d’egocentrisme. És un tipus humà a la recerca d’afirmació per part dels altres virtuals. Construeix la seva llar amb enllaços que satisfan l’ego aliè per poder estimar-se el seu i romandre visitat. Altres enllaços són declaracions d’amor al si-mateix amb títols com “El meu poble”, “La meva universitat”, “El meu col·legi”: per què no “El teu poble”, “La teva universitat”, “El teu col·legi”? Seria un blog interpersonal, àvid d’altruisme. Però no. El bloguer és la criatura intrapersonal per excel·lència, amant de l’autoreferència i de la propietat reflexiva. Utilitza el web social (oh Web 2.0!) per lloar la individualitat i es connecta diàriament per postejar i no perdre audiència. Un dia sense anotació és segura manca de visites. El bloguer desitja mantenir viu el seu monstre en la perpetuació de l’onanisme telemàtic. El blog és un jo amb potes que es deconstrueix en microcontinguts i que ofereix al món una perspectiva multiforme del pobre jo real que tecleja com un babau rere la pantalla.

Anuncis

4 pensaments sobre “Innecessari

 1. Anem a pams,

  El blog, com el pentinat, el vestuari o les cartes al director , és una eina més per ser en societat.

  La follia en excés pel self looking també llisca sobre els bloggers, però en si mateix l’instrument telemàtic, no necessàriament informa de cap patologia social del autor. oi?

  Crec que cercar el reconeixement dels altres es a priori neutre. Altre cosa és necessitar imperativament el dit reconeixement per dormir tranquil.

  Be bona nit

 2. Hi estic d’acord, però seria el mateix cas de qualsevol escriptor, pintor o persona que exerceixi una tasca que requereixi de “talent” i que ens proporciona aquesta “exclusivitat” clàssica, ara, però, la exclusivitat queda un pel més diluïda.

  Vanitat, por a la mort (que fa que vulguem ser recordats), necessitat de existir-en-ser-observats, etc. son les impulsores de la majoria de bloggers.

  Salutacions,
  alex

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s