Els indiferents

Hi ha gent que només pensa en el seu partit i la resta li sembla indiferent. Hi ha gent que només pensa en la seva empresa i la resta li sembla indiferent. Hi ha gent que només pensa en el seu país i la resta li sembla indiferent. Hi ha gent que només pensa en si mateixa i la resta li sembla indiferent. Els indiferents només pensen en si mateixos i la resta els sembla que són gent indiferenciada. En el meu poble hi ha partits que impedeixen allò que el poble demana i per a ells és indiferent el que pensin perquè els ciutadans no són ningú. L’únic lloable és el partit, que es troba més enllà del bé i del mal i que roman malgrat els canvis. El carnet és l’estigma dels indiferents.

3 pensaments sobre “Els indiferents

  1. … i també hi ha gent que, sencillament, no pensa. El sol fet de pensar i de reflexionar ja diu molt a favor d’una persona, encara que aquesta no pensi el mateix que el seu interlocutor. En el meu poble hi ha persones que no pensen en el seu partit, de fet no pensen ni en el seu poble, sols pensen en la seva imatge i el seu futur. Ningú que estigui implicat en la vida política pot ser titllat d’indiferent. Segurament tothom tindrà els seus motius per jugar al joc democràtic: uns ho faran per convicció dels seus ideals, uns altres per interesos particulars, hi haurà qui ho fa perque s’estima el poble, però cap d’ells, tingui el carnet que tingui, serà indiferent. La indiferència ÉS l’estigma.

  2. Hi ha gent, benvolgut Xavi, que no pensa, és cert, i gent que deixa que els altres pensin perquè és massa compromès i dur pensar per un mateix, gent que no té autonomia i es deixa endur per un flux que va a parar a l’inconegut. Gent que no és indiferent amb el seu poble però que només confia en els indiferents. Com afirmava Kant en el seu opuscle sobre la Il·lustració, cal arribar a la majoria d’edat que suposa el lliure pensament anorreant les dependències i exercint l’ús públic de la pròpia raó.

    PD: Del fet que molts indiferents posseeixin carnet (indiferents respecte el bé col·lectiu, s’entén) no se segueix que tots els que posseeixen carnet siguin indiferents. I això no impedeix pensar que la política és una cosa molt necessària i que fins i tot hi ha qui pensa en els ciutadans.

    PD II: Del fet que hi hagi gent que pensi només en la seva imatge no se segueix que tots els qui combreguen amb les seves idees ho facin. Els correligionaris, no has pensat que també pensen per si mateixos?

  3. Retroenllaç: Difunts « Meditacions des de l’esfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s