Xerrada a Badalona

Aquesta tarda he anat amb el meu germà a una xerrada amb el títol “Prevenció i humor en la malaltia d’Alzheimer”, que ha tingut lloc en el Círcol Catòlic de Badalona. Hi han intervingut el doctor Salvador Altimir, de l’hospital Trias i Pujol, i el periodista Toni Soler. El primer, amb un estil molt didàctic, ha fet referència a les maneres de prevenir la malaltia, tot esmentant les bondats de l’herba Ginkgo biloba (en la imatge), de la nicotina (sorprenent afirmació que ha provocat riures en l’auditori), així com del vi en quantitats moderades (ja ho dèiem que el vi és cultura i que encara no coneixem tots els seus beneficis). Alhora ha reconegut que el millor per ajornar el deteriorament cerebral és utilitzar el cervell i mantenir relacions socials, així com sucumbir a la follia de l’enamorament (haurem de repassar el Banquet platònic). Fer exercici està bé, ningú no ho dubta, però no té efectes en la prevenció del mal esmentat. Per la seva banda, el famós Toni Soler ha basat la seva ponència en la importància de l’humor fins i tot en situacions difícils, com pot ser la convivència amb un malalt degeneratiu. Riure descarrega tensions i és una bona teràpia. A més, ha justificat el tracte que donarà el Polònia a Pasqual Maragall a partir d’ara: no pot ser exclòs perquè això no ajudaria a conèixer la malaltia, per la qual cosa se’n farà un seguiment coincidint amb la participació de l'(ex)-president en diferents àmbits de la vida pública. L’acte ha estat organitzat per l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Badalona.

3 pensaments sobre “Xerrada a Badalona

 1. La nostra “perfecta” societat té por a la malaltia, a qualsevol tipus de malaltia. La volem amagar, necessitam fer-ho per oblidar que potser algun dia noltros o alguna persona estimada en pugui patir alguna.
  Som hipòcrites i amb la excusa del respecte al malalt l’apartam de la nostra vida abans d’hora.
  Em sembla molt lloable que el Polònia segueixi endavant fent bromes del Sr. Maragall (amb ell, no contra ell). Estava molt interessada ahir per saber què faríen i me va agradar la solució. També estic molt d’acord que una bona rialla a temps ajuda a destensionar situacions complicades i moments difícils.
  Salutacions!

 2. Benvingut de nou, Cristòfol, al ciberespai i a la blogosfera ciberfilosòfica!

  Totalment d’acord, Margalida, amb la solució que ha donat Can Soler al tema Maragall: bon gust i molta classe.

  Seguim llegint!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s