Alcaldia i diàleg

alcalde.jpg

Tenim alcalde i serà el nostre candidat: com el quadripartit no s’ha pogut constituir (hauria donat l’alcaldia a la candidata socialista), ser la llista més votada (IUSF, amb 1149 vots) ha estat decisiu perquè Joan Gassó (a la dreta en la imatge, prometent el càrrec) continuï com a màxima autoritat del nostre municipi. Ara és el moment del diàleg, de la mà estesa, de parlar amb tothom per tancar pactes que puguin fer que el poble continuï progressant. És l’hora de la responsabilitat.

Per entendre una mica millor la situació creada, us deixo dos enllaços a webs que jo mateix administro:

 1. Independents Units per Sant Fost.
 2. Web del Centre d’Estudis Santfostencs “Amics de Cabanyes”.
Anuncis

8 pensaments sobre “Alcaldia i diàleg

 1. catastrofe? guerra? batalla? Estem parlant de política municial de Sant Fost?… Quina por. Espero que no tothom vegi els canvis com a catastrofes, ni les eleccions com una batalla, ni la gestió del poble com una guerra.

  Tan de bo que l’adversari polític a Sant Fost no es vegi com un enemic, ni l’ajuntament com una fortificació a defensar. Tan de bo l’ajuntament torni a ser la casa de la vila, la casa de tots, on tots i totes hi tenim cabuda. Tan de bo no es vegi al veí com un espia de l’enemic, ni les propostes i opinions com una intrusió en la gestió.

  Tan de bo…

 2. Benvolgut Xavi:

  Amb tot el meu respecte, coneixes el sentit de les metàfores? Potser et convindria llegir Nietzsche (o Maquiavel, o ambdós alhora). O Heràclit, quan afirmava que la guerra (el conflicte) és el pare de totes les coses.

  Estic totalment d’acord amb el sentit de les teves paraules, però aplicades a tothom, no només a qui ens interessa. Segur que saps que hi ha un grup polític al nostre poble que no coneix una altra política que l’insult sistemàtic i la mentida com a norma unívoca. També ells n’han d’aprendre, no només els que -segons tu- prenen l’Ajuntament (una altra metàfora) com “una fortificació a defensar”. Totalment d’acord amb fer autocrítica i a estendre la mà i a dialogar i a prendre la casa de la vila com a lloc comú dels ciutadans. “Sant Fost som tots”, tautologia creada per aquells que insulten i que conté un fons de veritat, però a Sant Fost “tots” mereixen respecte, no tan sols els que es dediquen a l’exabrupte i la blasfèmia, creient-se invulnerables. També mereix respecte un partit que porta guanyant quatre eleccions seguides i que ha estat víctima d’una vergonyosa i miserable campanya de descrèdit.

  Quan parlo de guanyar la primera batalla és en sentit metafòric, una batalla que ha vençut -dit sigui de passada- el grup que ha guanyat les eleccions per 337 vots de diferència sobre el segon. Ara toca feina i molt de diàleg perquè l’important no són els interessos de cadascun de nosaltres, sinó que l’important és Sant Fost, i aquí segur que ens trobarem per arribar a acords.

  Gràcies per intervenir en el meu blog i fins molt aviat.

 3. Oh i tant que se el que és una metàfora. No deixa de ser una figura de dicció que fem quan utilitzem un mot que expressa literalment una cosa per a manifestar-ne una altra que tingui una certa semblança. Però discusion lingüístiques a part, crec que els partits majoritaris de Sant Fost han de fer un replantejament de les seves polítiques, tant els que estan a la oposició (soc enemic de l’insult i el menys preu), com els que estan al govern ( la prepotència i jo mai ens hem portat bé).

  Confio que aquesta nova etapa de política municipal sigui un primer pas per deixar de banda el tarannà que ha marcat la darrera etàpa d’aquesta passada legislatura, tant per uns com pels altres.

  Ah! i gràcies per aconsellarme lectures de Nietzsche i Maquiavel. Són dos autors molt interessants. La visió que te Nietzsche sobre les persones no em va deixar pas indiferent, i l’enfoc que fa Maquiavel sobre la política en “El Príncep” és prou interessant, inclús massa pracmàtica. Personalment estic més aprop de la visió del polític que te Aristòtil (diga’m clàssic 😉 ).

  Ja em coneixes, jo no soc un expert en filosofia, i a la política hi estic per vocació.

  Salut i República (Aristotèlica)

 4. Hola de nou, Xavi:

  Correcta la teva definició de metàfora: tan sols volia comentar-te que comparar la vida política amb un conflicte no té res de dolent, si entenem aquest com el xoc entre cosmovisions diferents (Weltanschauungen, que en diria Dilthey). Ja et vaig comentar que l’autocrítica és bona i tots hem d’aprendre dels resultats de les darreres eleccions, a fi de no repetir les errades del passat (recordem el desori de l’any 1995, amb canvis continuats d’alcalde, on predominaven els interessos de partit més que els de Sant Fost). Sobre el tarannà, podríem discutir molt: és obvi que el nostre partit no és perfecte, però ha dut el municipi a un alt grau de benestar i qualitat. I la interpretació de la prepotència és també un recurs ja habitual per part dels qui s’oposen al nostre projecte. Tot i així, hi ha un element molt bo d’aquesta discussió nostra: el respecte a les opinions de l’altre i la tolerància. Agraeixo de tot cor la teva disposició al diàleg, que és l’única forma d’arribar a l’entesa. Segur que en aquesta legislatura els polítics santfostencs aprendran que cal parlar per entendre’s, tot i les dissensions en punts concrets. De les crisis (enteses com a canvis abruptes en l’esdevenir històric) en surten moments fecunds de creixement. Esperem que aquest sigui un d’ells.

  I en un altre punt estem d’acord: salut i república (catalana, és clar)!

 5. Salutacions:
  Llegeixo en el teu bloc paraules com “guerra”, “batalla” i també els teus aclariments metafòrics al seu sentit, tot i estar bé segur que algú , que no conec, haurà escrit que seria bo que no existissin , però hi són , com les <i>meigas</i>.
  També llegeixo l’escrit d’en Xavi on diu
  “tant de bo que l’adversari polític no es vegi com un enemic” “ni l’Ajuntament com una fortificació a defensar”. Tant de bo que l’Ajuntament torni a ser la casa de la vila, la casa de tots, on tots hi tenim cabuda”, “tant de bo que no es vegi el veí com un espia de l’enemic, etc. etc.”. I tal vegada aquesta visió d en Xavi, que pertany a un partit polític
  que ha regalat sense necessitat el seu vot al PSC per a l’alcaldia, sigui la visió majoritària de tot el seu grup, ja només amb aquesta visió s’entendria la negativa a mantenir amb nosaltres cap mena de reunió (excepció feta de la primera, amb tot el seu caire informal), amb l’objectiu de trobar la possibilitat de consensuar els nostres programes i planificar un govern estable.
  I jo em pregunto: És això el que creuen que he fet com Alcalde de Sant Fost? És una fortificació a defensar, el fet d’haver rebut 3432 visites de veïns durant 4 anys? És ser prepotent haver de prendre decisions amb l’únic vot de l’equip de govern davant un “No” sistemàtic del principal grup de l’oposició, el qual a més ha promogut l’oposició sistemàtica també d’un tripartit amb PP i CIU? És autoritari un Alcalde que deixa participar un Partit Polític com ERC en els actes institucionals de l’11 de setembre (on no li tocava per no tenir representació municipal), deixant fer no només l’ofrena floral sinó també el seu escrit i discurs amb la mateixa participació que els Grups Municipals electes? O aquesta distorsió de la realitat ve donada perquè no es combrega amb els interessos d’unes associacions de veïns polititzades (amb la majoria de membres afiliats i formant part de llistes electorals), que han fet que cada vegada que es feia alguna cosa en positiu anessin a la càrrega per endur-se l’èxit polític de la gestió, o pel simple fet de fer urbanitzar una zona com La Conreria pagant el que pertoca? O pel simple fet de preveure un creixement pensant en què els fills de Sant Fost puguin seguir vivint a Sant Fost i no permetre caure en la temptació d’acceptar que les zones inundables siguin edificables perquè quatre senyorets puguin enriquir-se?
  Governar comporta intentar fer-ho el millor possible per a tothom o per al màxim nombre de ciutadans/es i prendre decisions, tant les que sumen
  vots com aquelles més impopulars que resten.
  PERO SÍ ES POT ESTAR BEN SEGUR QUE HO HE FET AMB HONRADESA I AMB DEDICACIÓ. AQUELLS QUE S’HAN ENCARREGAT DE DISTORSIONAR AIXÒ JA HO PAGARAN DAVANT ELS TRIBUNALS.
  Ara, però, toca construir i aquesta serà la meva fita, tot i esperant que l’efecte 95 (sembla que alguns ja ho han oblidat) no es repeteixi mai més.
  Joan Gassó

 6. Hola de nou! (sembla que al final m’acabaré aficionant a aquest bloc).

  Ha estat una sorpresa molt agradable llegir aquestes reflexions del nostre alcalde en aquest bloc perdut en la inmensitat del ciber-espai. Tot i que puc arribar a discrepar d’algunes de les afirmacions que ha escrit. No vull entrar a discutir el perquè ERC i IUSF no s’han assegut més vegades després de les eleccions, suposo que no arribariem a cap conclusió ja que cadascú opinarà des de el seu prisma particular.

  En una cosa si que estic d’acord, “toca construir”, i aquesta no només és la fita de l’alcalde, sinó la fita de tots els partits i representants que han estat escollits pel poble. Estic convençut que ara s’inicia una etapa de diàleg i de posar punts en comú entre totes les forces polítiques de Sant Fost, per mirar pel nostre poble i per tots aquells que hi viuen. Crec que no m’equivoco si afirmo que tota la gent d’Esquerra estem per mirar endavant, per construir, per avançar i no tenim cap tipus de prejudicis cap a ningú. A diferència d’altres formacions polítiques no tenim cap típus d’interesos personals en la política municipal, i no hem treballat dur aquests últims anys per parar el poble i dir “NO” a totes les propostes només perque les faci una formació concreta.

  I Reprenent l’escrit de l’Enric, des del respecte de les opinions i la tolerància estic segur que tots podem fer molt per Sant Fost. Ara toca estar a prop de la gent.

  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s