Duplicitats

Dues cases i dos cotxes en la seva ment malalta. El món dual tot d’una renascut. La pèrdua de la memòria. Desorientat d’ara endavant i per sempre. No és justa la decadència de l’intel·lecte. El retorn a l’anorgànic comença pel retrocés de l’enteniment, l’invent més arrogant de la història de la humanitat.

Anuncis

4 pensaments sobre “Duplicitats

 1. L’enteniment es clau pel progrés.

  Potser la escola actual no en fomenta la gimnàstica adequada.

  Ni el món que ens envolta tampoc ajuda.

  Sense memòria ni enteniment no es possible la crítica.

 2. Això de l’Alzheimer és un invent també? De totes maneres em preocupa més la decadència tal com l’explico al meu darre post:

  Porca misèria humana

  Es pot saber quan deixareu tots plegats, tot el món,de parlar de banalitats? Que no sabeu fer un altra cosa? Que és que ho feu per fugir de la misèria que ens envolta, del futur que ens espera? O és que no el veieu? Porca misèria humana. Tal com està tot, considero banalitat fins i tot esmerçar la major part del temps parlant d’art, gastronomia, etc., coses excelses que certament podrien ser considerades signe de refinament en temps de no urgència ni compromís. Ara és secundari.

  Potser és que ja està tot dat i beneït. Beneïts sigueu, beneits. La degradació de l’home i de la natura sembla no tenir aturador i tothom rient. Pitjor que els cafres.

  pafiam.blogspot.com

 3. En el meu text volia jugar amb la injustícia del declivi de l’enteniment (que un familiar meu molt proper està patint) i la ironia de Nietzsche en el seu famós text sobre l’arrogància de l’enteniment, que és un moment excepcional de la història de la humanitat perquè al llarg de l’esdevenir temporal el món racional és un petit bocí al costat de l’enormitat del joc de forces irracionals. Saber és conèixer la tragèdia humana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s