Política i vida

 

Aristòtil ja afirmava que l’ésser humà és un animal polític (o social o cívic) i que la causa rau en l’ús del llenguatge. La paraula és la que ens fa judicar sobre el ver i el fals, sobre el just i l’injust. I la paraula és el vehicle del diàleg, de l’acord, del pacte. No es pot pretendre signar un acord sense parlar d’enfocaments divergents, sovint contraposats. El món de la política és el regne del possible i no cal aturar-se ni un moment perquè, tot d’una, l’adversari pot arrencar un compromís i deixar-te fora de joc. Parlant la gent s’entén, diuen. I tenen raó. El que succeeix és que els qui parlen ho fan per als seus correligionaris i no per al destinatari real de llurs decisions: la ciutadania, que impassible assisteix a l’espectacle dels pactes per deixar fora al rival i no per construir l’espai comunitari. Perdem de vista que en el món no tot és política i que la vida posseeix una riquesa de matisos que els esquemes de poder no poden abastar. L’obsessió pel poder és l’aliment dels infeliços.

En el meu poble les coses podrien haver anat millor. Veurem què passa.

5 pensaments sobre “Política i vida

  1. Dues futilesses.

    1. On diu “En el meu poble les coses podrien haver anat millor.” crec que fora més ajustat dir “En el meu poble les coses ens podrien haver anat millor.”
    Genèricament es un exercici positiui el resultat es plural. No necessariament es fora d’un òptim paretià.

    2. Veure una persona amb cabell blanc no ha de presumir la senilitut de la raça humana. “els qui parlen ho fan per als seus” … uns individuus amb nom i cognom no han de significar la corrupció global
    de “la més noble de les tascas a que pot sommiar un ciutadà : la de polític” Aristòtil dixit.

  2. Em fa l’efecte que això de perpetrar DVDs no funciona… Hi ha una cosa que es diu alternança i crec que és sana per a la democràcia. Has de deixar governar els altres perquè tinguin l’oportunitat de demostrar lo malament que ho poden fer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s