Autodeterminació

L’autodeterminació, en sentit filosòfic i més concretament moral (defensada pel filòsof del post anterior), és la capacitat de determinar-se un mateix, de donar-se la seva pròpia llei, de ser sobirà del capteniment tot i dependre d’una legislació que posseeix pretensió d’universalitat. Sóc lliure perquè em determino jo mateix però no sóc lliure perquè estic sotmès a una mena de determinisme. Aquesta autodeterminació farcida de paradoxa potser no ens interessa. La que ens interessa és la que ens ha de permetre regir els nostres destins com a poble, la sociopolítica, aquella amb la qual no es poden fer jocs de mans frívols i inconvenients. La sobirania de Catalunya és massa seriosa per deixar-la en mans d’aprenents. És hora ja que comencin a documentar-se sobre la manera de ser seriosos sense perdre l’alè reivindicatiu.

3 pensaments sobre “Autodeterminació

  1. No sé fins a quin punt, ERC són aprenents, un partit que va gobernar el país durant la República. Sí que l’autodeterminació no és un tema de calçots, cosa que censuren alguns membres d’ERC, però ara per ara, Esquerra és l’únic partit que defensa l’autodeterminació per a superar la ”paret” espanyola i autonòmica, cosa que CiU sembla que no te intencions de fer, i ho ha demostrat durant 23 anys, i ara també ho ha fet.

  2. Quan parlo d’ERC, parlo dels actuals dirigents, igual que quan parlo del PSOE no parlo de Pablo Iglesias, i és clar que en aquell partit hi ha coses que no acaben de funcionar, sembla que es vagin improvisant les decisions i que no hi hagi un tempo coherent. Ara surt Carretero i hem de compensar la seva empenta: parlem d’autodeterminacions i independències i farem que calli i alhora demostrarem que CiU i PSC són el mateix quant a llur ambició nacional. Però resulta que hem donat suport a un senyor del PSOE anomenat José i que no entén la realitat catalana. No és que l’Artur em caigui especialment bé, però el cert és que l’únic responsable d’aquest darrer embolic no es diu ni Montilla ni Mas: es diu ERC, a la qual sembla que la paraula estabilitat no li interessi. I que consti que t’ho diu una persona que és molt propera ideològicament als postulats d’ERC i que se sent medul·larment sobiranista.

  3. No son perfectes però son el millor que tenim i si tenim en compte que CiU-PSC-PSOE-ICV són totalment invotables resultarà que ERC fins i tot son bons.
    A.M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s