Petiteses

Escolto música amb un iPod com un iDiota, en els límits de la miniaturització dels components. La petitesa m’exaspera, atomització sobtada del món. Les coses grans han fracassat en la batalla ontològica. Guspires d’energia fugen de l’andròmina i eixorden l’exterioritat tot confonent-se amb les emocions. Les llàgrimes de l’intèrpret em contaminen i gronxen en una lleu harmonia les obsessions d’aprenent perpetu de filòsof. Les entitats opaques es vesteixen de transparència i la matèria sembla dotada d’esperit. Entotsolat, penso que molt aviat contemplaré de bell nou la Capella Sixtina i les meravelles de la Ciutat Eterna. Viatjo amb la ment pels camins de la música i dels ritmes, ciutat ortogonal de notes compostes per un Kepler qualsevol. Dreceres il·lusòries m’ensenyen els budells de les cançons. Xifres i paraules s’amunteguen. L’iPod és la poma temptadora del dimoni electrònic.

2 pensaments sobre “Petiteses

  1. Potser cometem un error al deixar-nos emportar per la tecnologia, a vegades ens fa oblidar la bellesa de la natura, cada dia més distant dels homes; no se què en dirien els filòsofs grecs d’això. Al menys, sempre ens quedarà el refugi de l’art: la música, la literatura, l’arquitectura o la pintura ens recorde que només som homes, petits éssers que intenten reproduir la bellesa d’un món encara desconegut. Ja ens queden pocs dies per poder veure aquesta subtil bellesa que s’amaga rere les pinzellades d’un gran mestre o les corbes sinuoses del blanc marbre.
    Per molts anys que passin, l’home sempre acabarà mossegant la poma, empès per la seva curiositat i traït per la seva llibertat.

  2. Retroenllaç: iMpresentables « Meditacions des de l’esfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s